Creatie

Verpakkingsontwerp & merkidentiteit voor Fedde&Kees.

Thirza snapt precies mijn visie. Door haar kennis en deskundigheid maakt zij telkens weer ontwerpen die er fantastisch uitzien maar ook aan alle eisen voldoen. Snel schakelen, spoed, eerlijkheid maar bovenal deskundigheid zijn Thirza niet vreemd en daarnaast is ze ook nog een fantastisch mens met een grote en warme persoonlijkheid.

Frederieke Meihuizen

Website

feddekees.nl 

Creatie

Verpakkingen | Folders & brochures | Beursmaterialen | Winkelpresentatie | Illustraties

Fedde&Kees brengt nachtrust voor de baby en gemoedsrust voor de ouders. De producten van Fedde&Kees zijn er om slaapproblemen te voorkomen vanaf de geboorte of wanneer de ouders al een lastige slaper heeft. Elke baby heeft behoefte aan geborgenheid, vanaf dag één. Vaak gaat geborgenheid ten koste van veiligheid en gemak. Maar niet meer met de producten van Fedde&Kees.

 

Ik heb je hulp nodig! Binnenkort gaan mijn producten de winkels in (waaronder Babypark Nederland) en ik heb nog geen winkelwaardige verpakking, wat nu?

Deze vraag kreeg ik van Frederieke Meihuizen van het mooie merk Fedde&Kees.

Fedde&Kees ging de stap maken van online verkopen naar de Retail.

In ons eerste gesprek voelde ik gelijk een enorme klik. Luisterend naar Frederieke haar visie en passie voor het “Baby Innovation Award” winnende product: het Nunki lakentje, ontstonden de eerste ideeën bij mij. Er werd mij een prachtige uitdaging voorgelegd; 4 verschillende maten en maar 1 maat verpakking (hoe gaan we dit technisch aanpakken), duurzaam, betaalbaar, opvallend, duidelijk, less is more en passend bij de doelgroep.

Na de eerste schetsen en ideeën kwam ik met het voorstel om met golfkartonnage en met sleeves te gaan werken. Op de verpakking de generieke informatie en op de sleeves de product specifieke informatie. En wat een resultaat is het geworden! Naast het verpakkingsontwerp heb ik ook de huisstijl geoptimaliseerd, waaronder: beursmaterialen, brochures en de winkelpresentatie. Een supermooie opdracht waar ik met heel veel plezier aan heb gewerkt!